THE BLOG

Babynaam kiezen: 5x handige tips

juni 2021

What ‘s in a name? Tsja, da’s waar. Het gaat om wie je bent en niet om hoe je heet. Toch is een babynaam kiezen een grote beslissing.

Het is namelijk wél vaak de allereerste vraag aan een kindje in een voor hem of haar onbekende omgeving: ….en hoe héét jij? En wat blijkt, hoe mooier iemand zijn naam vindt, hoe positiever hij over zichzelf denkt en hoe gelukkiger hij is. Dit komt omdat je je naam ervaart als jouw eigendom en wat van jou is, is nu eenmaal belangrijk voor je. Interessant toch?

En wist je dat we steevast de afzonderlijke letters uit onze eigen naam de mooiste letters uit het alfabet vinden? Heb je moeite met de juiste babynaam kiezen? Of heb je al een aantal babynamen voor je kindje in gedachten maar kun je niet kiezen? Pas onze handige tips toe en maak een weloverwogen keuze!

1. Praat hardop

Ten eerste, praat met je kindje alsof het er al is, noem daarbij vaak z’n naam. En, hoe voelt het om deze naam te gebruiken? Klopt het niet, of voelt het onwennig? Dan is het misschien goed nog eens een andere naam te proberen.

2. Spreek uit

Vervolgens spreek je de volledige voor- en achternaam hardop uit. Let hierbij op ritme en klank. En, hoe klinken de namen samen? Vloeit het geheel lekker of is het een echte tongbreker?

3. Schrijf op

Schrijf de combinatie van voorletters en achternaam eens op. (S.M. Kelder bijvoorbeeld, dat wil je niet.) Heel belangrijk, want dit wordt vaak vergeten, en dan kun je dus voor de buitenwereld hilarische, maar voor jezelf dramatische combinaties krijgen.

4. Check betekenis

Bijzondere naam? Check in Google op ‘rare betekenissen’. Heb je twee voornamen in gedachten? Check dan ook of de betekenissen niet met elkaar clashen.

5. Denk vooruit

Is de naam ook leuk als hij/zij volwassen is? Een heel belangrijke vraag om jezelf te stellen. Sommige namen zijn namelijk heel leuk en schattig voor een baby, maar worden ietsjes minder leuk als je kindje ouder is.

Zo, heb jij jouw naam op alle punten gecheckt en steeds een positieve uitkomst gehad? Gefeliciteerd, volgens ons heb jij de perfecte babynaam voor je kindje gekozen! Leg de naam vast en ontwerp zelf een mooie Name Poster van The Mommy Poster.

Recommended Posts